Nomineer je Liemerse sportheld van 2020 en 2021!

Nomineer je Liemerse sportheld van 2020 en 2021!

Vanaf vandaag kun je zelf sporters uit de Liemers aanmelden voor een nominatie voor de Liemerse Sportprijs van 2021! Misschien zorg jij er wel voor dat hij of zij op woensdag 8 december op het podium staat te stralen. Want dan worden de prijzen uitgedeeld in Zalencentrum Wieleman in Westervoort!

De Liemerse Sportprijs is een rondtrekkend circus door de Liemers. Na Duiven en Zevenaar doet de sportkaravaan dit keer Westevoort aan. Het is de derde editie van het evenement dat de eerste twee keer volle zalen trok. De Liemerse Sportprijs zet sporters die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje. Het gaat om de Sportman, Sportvrouw, Coach, Aangepaste sporter, Sporttalent en Sportploeg van het jaar.

De Liemerse Sportprijs is een initiatief van regiocampagne De Liemers Helemaal Goed in samenwerking met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. “Omdat we vorig jaar vanwege corona alleen digitaal aandacht konden schenken aan onze sporters, kijken we de komende editie terug op twéé sportjaren: 2020 en 2021”, vertelt voorzitter Peter Karreman van Liemerse Sportprijs. “Zo doen we toch recht aan soms wel hele bijzondere hoogtepunten in de carrière van een aantal Liemerse sporters. Prestaties die deels ook in 2020 plaatsvonden.” De organisatie heeft er zin in, zegt Karreman. “Als we terugkijken op de afgelopen twee sportjaren is er uiteindelijk toch veel gebeurd. Er zijn mooie hoogtepunten voorbij gekomen. Liemerse sporters die de Olympische Spelen haalden, persoonlijke records die zijn verbroken, grenzen die zijn verlegd en finales die zijn gehaald. Alleen daarom al is het mooi dat we nu weer een echte waardering kunnen uitspreken in de vorm van de Liemerse Sportprijzen.”

De nominaties kunnen vanaf vandaag (27 oktober) twee weken lang worden doorgegeven via www.liemersesportprijs.nl. Uiteindelijk blijven er in iedere categorie drie genomineerden over, waarover de jury zich buigt. Op woensdag 8 december volgt dan de ontknoping. Dat gebeurt tijdens een feestelijke, maar ook muzikale avond waar een bekende sporter een van de prijzen uit gaat reiken. Wie dat gaat worden, is nog niet bekend. Het eerste jaar luisterde PSV-spits Luuk de Jong de avond op en tijdens de laatste editie in 2019 kwam voetbaltrainer Mike Snoei van De Graafschap naar de Liemers.

Nomineren kan via de pagina Nomineren.