Wesley Koolhof - ambassadeur van de Liemerse Sportprijs!

In de regio is er een groot aantal getalenteerde sporters die uitblinken in hun discipline. Om deze sporters te eren en hun prestaties te erkennen, is de Liemerse Sportprijs is het leven geroepen. 

Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een sporter en team uit de regio die zich op bijzondere wijze heeft onderscheiden in zijn of haar sport.

Een van de bekende namen die als ambassadeur van de Liemerse Sportprijs fungeert, is Wesley Koolhof. Wesley is een professionele tennisser en heeft internationaal succes behaald in het dubbelspel. Hij is geboren en getogen in Duiven. Wesley begon op jonge leeftijd met tennis en toonde al snel veel talent en passie voor de sport. Hij heeft vele jaren van toewijding en hard werken geïnvesteerd om zijn vaardigheden te ontwikkelen en zijn spel te verbeteren.

Zijn doorzettingsvermogen en vastberadenheid hebben hem ver gebracht in de tenniswereld. Het hoogtepunt van Wesley’s carrière kwam in 2020, toen hij samen met zijn dubbelpartner, Nikola Mektić, de ATP Finals won. Deze overwinning maakte Wesley niet alleen tot een van de meest succesvolle Liemerse sporters, maar plaatste hem ook op de kaart als een topatleet in de tenniswereld.

Ambassadeur

Wesley is maar liefst twee keer tot Liemers Sportman van het jaar gekroond, in 2019 en in 2022. Sinds 2023 is hij ambassadeur van de Liemerse Sportprijs!

Als ambassadeur van de Liemerse Sportprijs speelt Wesley een belangrijke rol bij het promoten van sport in de regio. Hij fungeert als inspiratiebron voor jonge sporters en moedigt hen aan om hun dromen na te jagen. Zijn succesverhaal laat zien dat met hard werken, toewijding en doorzettingsvermogen alles mogelijk is.