Edward Sturing, onze hoofdgast bij de uitreiking van deze editie van de Liemerse Sportprijs!

Super trots zijn we op onze hoofdgast van deze editie: Edward Sturing! Graag zetten we zijn mooie carrière nog even uiteen.

Edward Sturing heeft een grote carrière in het Nederlandse voetbal. Zijn loopbaan kan worden opgesplitst in verschillende functies, waaronder voetballer, coach, technisch directeur en hoofd opleidingen.

  1. Speler: Edward Sturing speelde o.a. 5 seizoenen bij de Graafschap maar het grootste deel van zijn actieve carrière voor Vitesse, waar hij uitgroeide tot een clubicoon. Hij was bekend om zijn harde werk, leiderschap en betrokkenheid.
  2. Coach: Na zijn actieve spelerscarrière maakte Sturing de overgang naar coaching. Hij begon zijn trainersloopbaan bij de jeugdteams van Vitesse en kreeg later de kans om het eerste elftal te leiden. Zijn tactisch inzicht en vermogen om met spelers te communiceren maakten hem al snel een gerespecteerde coach. Sturing heeft verschillende keren als interim-coach gefungeerd, zoals ook op dit moment na ontslag van Phillip Cocu.
  3. Technisch Directeur/Hoofd Voetbalacademie Vitesse: Naast zijn coachingstaken heeft Edward Sturing andere rollen gehad. Zo wa hij betrokken bij het vormgeven van het sportieve beleid en de spelerssamenstelling van de club. en de verdere uitrol van de voetbal academie.

In het licht van zijn uitgebreide bijdragen aan het Nederlandse voetbal, zowel als speler als coach, en zijn positieve invloed op de lokale sportgemeenschap, zijn we zeer blij met Edward Sturing als hoofdgast voor de Liemerse Sportprijs 2023!