De winnaars van de Liemerse Sportprijs 2021 zijn bekend!

De winnaars van de Liemerse Sportprijs 2021 zijn bekend!

De feestavond ging niet door, maar de Liemerse sportprijzen zijn gisteravond wel degelijk uitgereikt!

De Liemerse sportwethouders verrasten de winnaars met in hun kielzog een afvaardiging van de organisatie, een filmploeg en een fotograaf om de uitreiking vast te leggen.

Dit jaar allemaal nieuwe winnaars vergeleken met voorgaande jaren. Kartster Luna Bloem uit Didam pakte de titel Sportvrouw van de Liemers 2020-2021. Wegracer Victor Steeman uit Lathum won in de klasse Sportman van de Liemers 2020-2021. De andere prijzen gingen naar hockeyster Meike van Alken uit Duiven (sporttalent), Noortje van Bindsbergen uit Zevenaar (aangepaste sporter) en tennistrainer Hans-Jurgen Striek uit Zevenaar (coach).

De verkiezingsavond van de Liemerse Sportprijs bij Zaal Wieleman in Westervoort ging niet door. Vanwege de pandemie werd besloten het sportgala – waar vorige edities bijna 300 bezoekers werden verwelkomd – af te gelasten. Maar feestelijk werd het gisteravond in de Liemerse deuropeningen zeker.

Sportvrouw Luna Bloem staat haar mannetje in de opkomende autosport. Ze werd onder andere Nederlands Kampioen Rotax Max in 2021.

Sportman Victor Steeman viel bij het wegracen regelmatig in de prijzen. Zo pakte hij dit jaar de eerste plaats bij de IDM Supersport 300 race op de Red Bull Ring. Ook eindigde hij als eerste bij de WorldSSP 300 Most.

Sportcoach Hans-Jurgen Striek is tennistrainer van Niels Vink. Vink pakte goud en brons tijdens de Paralympics dit jaar. Samen wonnen ze ook met het quadteam op de World Team Cup.

Aangepaste sporter Noortje van Bindsbergen maakt grote stappen bij het speerwerpen. Zo gooide ze een Nederlands record in de klasse F34 (11,92 meter).

Sporttalent Meike van Alken blinkt uit in de hockeysport. Ze maakt deel uit van het Nederlands Team onder 18 jaar en heeft de NOCNSF topsportstatus.

Foto: Rene Nijhuis