Genomineerden Sportteam van het jaar 2023

Kids’n Beats
Dans
Dancecrew Kids’n Beats heeft in de categorie U14 deelgenomen aan de WK-finale Streetdance/Hiphop in Blackpool (Engeland). Een keurige 9e plaats was het resultaat. Kids’n Beats is een van de jeugd dansgroepen binnen United Dance Crew. Zij behaalde afgelopen jaar 1 keer een 1ste plaats, 2 x een 2e plaats en 2 keer een 3e plaats. Op het EK werd een 2e plaats bemachtigd en tijdens het WK de negende plek. Met recht, resultaten om trots op te zijn. Dit jaar zijn de gedreven dansers Kids’n Beats een kanshebber voor de Liemerse Sportprijs.
HV Duiven DS1
Handbal
Dames 1 van handbalvereniging HV Duiven is er in geslaagd om onder de bezielende leiding van coach Arjan Schoock twee jaar op rij het kampioenschap binnen te halen. Eerst in seizoen 21/22 in de tweede klasse NO-Oost handbal en vervolgens in 22/23 tijdens een spannende apotheose in de Eerste Klasse. Daarnaast pakten ze ook nog de Beker. Op dit moment staat de formatie op een verdienstelijke 3e plek in de hoofdklasse!
SC Westervoort 1
Voetbal
Met de komst van succestrainer Wim Bleijenberg wist SC Westervoort voor het eerst sinds lange tijd het kampioenschap in de 4e klasse te behalen. In 21/22 gebeurde dat na een knappe inhaalrace nog op een beter doelsaldo. Het was wel de eerste titel in zeven jaar. Dat een jaar later een 2e achtereenvolgend kampioenschap werd behaald in de 3e klasse, had niemand voor mogelijk gehouden. De makkelijk voetballende formatie van trainer Wim Bleijenberg draaide in het seizoen 22/23 eerst netjes mee in de subtop, maar wist in de 2e seizoenshelft afstand te nemen van de concurrentie. Met 5 punten voorsprong gaat de formatie uit Westervoort als terechte kampioen voor de eerste keer in de clubhistorie naar de 2e klasse.