Genomineerden Sportcoach van het jaar 2023

Aniek Lentjes / Kimberly Woesing
Dans
Het trainersduo Aniek Lentjes en Kimberly Woesing stapelen in de danswereld succes op succes. Samen zijn ze coach van LIL’UNITY, trainde Aniek KIDS’NBEATS en trainde Kimberly overige groepen zoals D-UИIT, SUPREMEdc. en DFC. Met LIL’UNITY worden al 2 seizoenen mooie resultaten behaald waaronder het Nederlands Kampioenschap en 2 keer het Europees Kampioenschap. Onder leiding van Aniek en Kimberly wist de winnaar van de sportprijs 2022 - Lil’unity – dit jaar een podiumplaats bij het WK te bemachtigen in de categorie U12. De iets oudere groep Kids’n Beats (U14) nam ook deel aan dat WK en wist een 9e plaats te veroveren. Het succes van de jonge danscrews is te danken aan de begeleiding van Aniek en Kimberly. Ze zijn een “Dream Team” met elkaar, die naast alle harde werk met veel plezier deze kinderen naar de top begeleiden!
Erik Reitsma
Volleybal
Volleybalcoach Erik Reitsma blijft zich door ontwikkelen. De 33-jarige coach timmert duidelijk aan de weg met zijn aanstelling als hoofdcoach van landskampioen Friso Sneek. Het seizoen werd uitstekend geopend door het winnen van de Supercup tegen Sliedrecht Sport. In de afgelopen jaren was Erik te zien als assistent en interim coach in Duitsland (Stuttgart en Aachen), als hoofdcoach van het talent team (eredivisie) en als assistent van Avital Selinger bij het Nederlandse Damesteam. De jonge, enthousiaste en ambitieuze topcoach is nu echter klaar voor het grote werk en zal dit jaar met het team van Sneek zeker weer meedoen in de strijd om de landstitel.
Wim Bleijenberg
Voetbal
Trainer Wim Bleijenberg (49) maakte in het seizoen 20/21 de overstap van GSV’38 naar SC Westervoort. Al snel werd duidelijk dat de ambities van team en trainer hoog lagen. In 21/22 werd dan ook op doelsaldo het kampioenschap in de 4e klasse binnengehaald. En dat kunststukje werd in 22/23 nogmaals herhaald door met een fikse voorsprong van 5 punten het kampioenschap in de 3e klasse te behalen. Wim’s kwaliteiten liggen in goede communicatie en het in waarde laten van zijn spelers. Hij wist dan ook in korte tijd een hecht team te smeden, waarmee deze bijzondere prestaties werden gerealiseerd.