Genomineerden Sportcoach van het jaar 2022

Erik Reitsma
Volleybal
De nog jonge, maar uiterst enthousiaste en fanatieke volleybalcoach Erik Reitsma (32) ontwikkelt zich in hoog tempo door als top-coach.
Na een aantal jaren in Duitsland actief te zijn geweest (Stuttgart en Aachen) is hij vorig jaar als assistent bij de Nederlandse Dames selectie toegevoegd. Met de nationale selectie wisten ze een 11e plaats te bemachtigen in de Volleybal Nations League en recentelijk ook een 11e plaats op het WK in Arnhem. Maar zijn grootste prestatie van het afgelopen jaar is het kampioenschap in de dames eredivisie volleybal met Team 22 (het talent team van de volleybalbond).

In 2022 werden o.a. de volgende prestaties neergezet:
– Kampioen Eredivisie dames met Team 22 (bondstrainer)
– 11e plaats Volleybal Nations League (co-trainer)
– 11e plaats WK Dames (co-trainer)

Peter Wanders
Zeilen
Peter staat bekend als een gepassioneerd, gedreven en kritische coach, die zich vooral inzet voor de jeugd. Iemand die (jeugd)zeilers kan laten door ontwikkelen naar de top, met aansprekende resultaten tot gevolg.

In 2022 werden o.a. de volgende prestaties neergezet:
– Jeugdteam WSV Giesbeek 1ste overall in Duitse jeugd bundesliga J/70 (ism Bocholt)
– Damesteam WSV Giesbeek 13e in Women’s Sailing Champions League (WSCL) Lausanne J/70
– Damesteam WSV Giesbeek 11e in Helga Cup Hamburg J/70
– Team Giesbeek kampioen bij 24 uurs race in J/70

Rob Floris
Fitness
Dat het leveren van topprestaties niet altijd afgemeten hoeft te worden aan de behaalde medailles, bewijst ‘fitness’ coach Rob Floris. Rob richt zich meer op gezondheid en daarbij vooral op de gezondheid van de ouder wordende mens en de mens met bepaalde beperkingen. Het doel is om mensen met allerlei aandoeningen, klachten en beperkingen te helpen hun kwaliteit van leven hoog te houden. Binnenkort zal hij met zijn Funktional Fitness Academy ook starten als NL Actief Preventiecentrum.

De doelgroepen waar Rob zich o.a. op richt zijn:
– Parkinson BoXing
– Overgewicht en Obesitas
– Diabetes mellitus type 2