Genomineerden AeroFitt Sportman van het jaar 2019

This poll is no longer accepting votes

Wie is volgens jou de Aerofitt Sportman van het jaar 2019?
Frank Futselaar
Atletiek Hardlopen
Frank Futselaar uit Westervoort is een topsporter, die alles voor zijn sport over heeft. Hij werd Nederlands kampioen Cross 2019, pakte zilver op het NK Marathon 2019 en zilver op het NK 10.000 meter. Hij maakte zijn debuut op de marathon in Düsseldorf en maakte flinke progressie op de marathon in Amsterdam: van 2:16.58 naar 2:14.06. Zijn doel: deelname aan de Olympische Spelen op het onderdeel marathon.
Wesley Koolhof
Tennis
Toptennisser Wesley Koolhof uit Duiven haalde dit jaar op 3 Mastertoernooien de finale en bereikte op het gras van Wimbledon de kwartfinale. De tennisser uit Duiven heeft dit jaar met het dubbelspel de hoogste ranglijstnotering behaald en staat als beste Nederlander op plek 12 van de wereldranglijst. Door Davis Cup-captain Paul Haarhuis opgenomen in het team voor de Davis Cup Finals in Madrid.
Enrico Lacruz
Boksen
Olympisch bokser en zevenvoudig Nationaal Kampioen Enrico Lacruz uit Didam heeft met zijn 25 jaar al vele titels in de wacht weten te slepen. Hij haalde in 2019 op het EK Boksen in Minsk de halve finale.
De bokser wordt door het NOC*NSF gezien als uitzonderlijk talent. Hij hoort bij de beste 8 van de wereld en hoopt zich in maart 2020 te plaatsen voor de Olympische spelen in Tokio.